Mapa stránek pro turisty napište nám nové fórum Z úřední desky Bazar
nakupte si u nás
Úvodní stránka
Fotogalerie ~ 2011 Masopust 5.3.

Kontaktní informace
Městský úřad Klecany
Do Klecánek 52
250 67 Klecany

tel.: 284 890 064
fax: 284 890 000

Fakturační adresa
Město Klecany
Do Klecánek 52
250 67 Klecany.
IČ: 00240290

Úřední hodiny:
Městský úřad
pondělí, středa
07.00 - 18.00

Stavební úřad
pondělí, středa
08.00 - 11.15 a 11.45 - 18.00

Matriční úřad , Pokladna
pondělí 07.30 - 11.15 a 11.45 - 18.00 středa 07.00 - 11.15 a 11.45 - 18.00

e-mail: webmaster@klecany.cz

2011 Masopust 5.3.

Jaký byl letošní masopust?

Veselý, barevný, plný sluníčka i masek! Letošní masopust se vydařil! Oproti jiným rokům jsme si užívali sluníčka, které na každém kroku dávalo tušit blížící se jaro.

Na náměstí dorazilo více masek než v letech minulých a nad nápaditostí některých z nich, srdce jásalo... Kromě stánků se vším možným, opět náměstí provoněla jitrnice i jelita a pochutiny uzenářské všeho druhu. V pohotovosti byly i kárky se svařákem, koblihami, koláčky atd.

Rozhodně velkým překvapením tohoto ročníku byl exkrementální vysavač OTÍK, který dokázal všem spoluobčanům města, že OPRAVDU existuje.

Po reji masek na náměstí, proběhlo žádání maškar o vstup do města. Ten starosta povolil a průvod se vydal městem. Trasa městem byla, bohužel, velmi krátká a mnohým z nás chybělo tradiční zastavení například u Lemonů, u prodejny sýrů i U Svatého pole...

Po veselém zastavení u Skautů průvod zamířil, nikoli mezi lidi do města, ale do "průmyslové zóny" bývalých kasáren, které v některých momentech spíše nahánělo hrůzu. Poslední zastávkou bylo před prozatimní klecanskou kulturní kapličkou, kde byl sehrán veselý spektákl občanek Klecan, které omlely všechny problémy města v krátké skeči... Protože ozvučení nebylo nic moc, tak bychom si to Evi rádi poslechli ještě jednou, neb ze zadních řad jsme se museli spokojit pouze s vizuální částí.

Prozatímní klecanská kulturní kaplička je opravdu provizorní zařízení, ale snad je to konečně světélko na konci tunelu. Většina z nás se asi těšila na tradiční zabijačkové dobroty, teplo a útulné posezení ve Sportklubu u Dana Dvořáka, tak snad jindy...

Po vyhlášení dětských masek, kde vyhrál každý (a tak to má být), děti obdržely obrovského lineckého medvěda s marmeládou. Poté vyhlásil "pták kecák" alias Andrea ty nej dospělácké masky... po zásluze se ocenění dočkalo hejno celebrit z Hollywoodu, lesní žena a klaun.

Asi by byla zajímavá i statistika, kolik průvod snědl a vypil, ale do "uzávěrky" tohoto článku, jsme potřebné údaje nedostali...

A pak už jen tancování, zábava, pití... kapela podávala opravdu obdivuhodné výkony a některé tradiční songy v jejich podání byly velmi originální.

Masopust 2011 je za námi a můžeme se těšit na ten přístí!

-JCh-

 

Fotografie poskytla Zdena Tomášová a Dušan Šebek - děkujeme

 

 

plakátek ve formátu PDF Masopust_plakat_2011.pdf (295kB)











































































































K tomuto článku můžete vložit svůj komentář
Přispívat do diskuze může pouze registrovaný uživatel.


Přihlášení do systému
Uživatelské jméno:

Heslo:

  Registrovat


E-letter

Pokud chcete dostávat pravidelně novinky o dění ve městě Klecany a okolí, zadejte výše Vaší e-mailovou adresu.