Mapa stránek pro turisty napište nám nové fórum Z úřední desky Bazar
nakupte si u nás
Úvodní stránka
Fotogalerie ~ 2008 XII. Klecanská veteran ralye 14.6.

Kontaktní informace
Městský úřad Klecany
Do Klecánek 52
250 67 Klecany

tel.: 284 890 064
fax: 284 890 000

Fakturační adresa
Město Klecany
Do Klecánek 52
250 67 Klecany.
IČ: 00240290

Úřední hodiny:
Městský úřad
pondělí, středa
07.00 - 18.00

Stavební úřad
pondělí, středa
08.00 - 11.15 a 11.45 - 18.00

Matriční úřad , Pokladna
pondělí 07.30 - 11.15 a 11.45 - 18.00 středa 07.00 - 11.15 a 11.45 - 18.00

e-mail: webmaster@klecany.cz

2008 XII. Klecanská veteran ralye 14.6.

Plakát PLAKAT_final.pdf (1,5MB)
Výsledková listina 2008 Klecanská rally 2008.xls
Dne 14. června , náměstí V.B. Třebízského v Klecanech.

V sobotu od půl šesté ráno se na klecanském náměstí začínají objevovat, vozidla, která přivážejí podium, stany, ozvučení, stoly a lavice. Kolem osmé již má náměstí zcela jinou tvář, než každý jiný den. Po osmé hodině se začínají sjíždět posádky s historickými vozidly různých značek i typů. Dostavili se automobily, motocykly, jízdní kola i dětské kočárky.

Na náměstí je už přítomen i sanitní vůz, ve kterém si každý kdo se na náměstí dnešního dne dostavil, mohl nechat bezplatně prověřit svůj zdravotní stav. Během celého dopoledne probíhala výstava historických vozidel, kterou doprovázely písně skupiny New Gate. Souběžně probíhala výstava nových vozidel, které předváděly společnosti Asia Trade a Domanský, své výrobky předvedlo i provaznictví. Na této akci nikdy nechyběla ukázka hasičské techniky,a proto i letos místní jednotka dobrovolných hasičů předvedla své vozy. Letos poprvé předvedli svůj nový hasičský vůz Tatra 138, Na trávníku za podiem, byl umístěn dětský koutek, kde si děti mohly zasoutěžit v legračních sportovních disciplínách.

Po přejímce se všichni dočkali toho, proč sem vlastně přišli, startu soutěže historických vozidel. Začaly dětské kočárky s dětmi uvnitř, po nich následovala předváděcí jízda velocypedů a pak již vlastní historická vozidla. Nejprve na trať vyrazila jízdní kola po nich automobily a nakonec motocykly. Trať vlastní soutěže byla dlouhá 55 km, vedla okolními obcemi a městy. Soutěžící projížděli trať podle šipkového itineráře, cestou na jednotlivých stanovištích plnili různé soutěžní úkoly, podle kterých se celá soutěž nakonec vyhodnotila. Na projetí trati je určen čas, který musí každý dodržet. Cyklisté měli samozřejmě o hodinu delší čas než auta a motocykly, kteří měli určený čas 2 hodiny 50 minut.

Zatím co soutěžící projížděli trať a plnili soutěžní úkoly, na náměstí V.B. Třebízského pokračuje další doprovodný program. Začaly rockové kapely Clay Feeders a Annabel. Během těchto vystoupení dorazila na náměstí skupina Astakus, motorkáři, kteří do Klecan přijeli až z Rakovníka, aby tady své stroje předvedli. Součastně s ukázkou těchto silných strojů, proběhlo i předvedení nových automobilů, několika značek, společnosti Domanský a skůtrů City Bike společnosti Asia Trade. Součastně byla představena kniha S veterány na start autora Jaroslava Svobody.

Ještě během vystoupení rockových kapel se posádky vrátily z trati do cíle soutěže. V 16 hodin přišly na řadu dva nejoblíbenější body programu. Prvním z nich bylo předvedení dětských historických kočárků, které nám z regionálního muzea Mělník přivezla paní Mgr. Naďa Černá. Hned po nich následoval seskok parašutistů. Na obloze se ve výšce 1200 metů objevil letoun, z kterého vyskočilo 5 parašutistů. Všichni dopadli přesně na vyznačený cíl. Dokonce jsme byli přímo po seskoku seznámeni s dojmy z letu, jednoho parašutisty.

Po těchto zážitcích mohli dále následovat hudební skupiny. S klidnou hudbou vystoupily domácí Lakomé Barky, po nich následoval folkový písničkář Jeroným Lešner. Jeho vystoupení sklidilo veliký potlesk, proto není divu, že musel několikrát přidávat. A zatím v zákulisí soutěže historických vozidel, běží počítač, kalkulačky a podobné stroje, kterými se vyhodnocují dosažené výsledky soutěžících. V této klidné chvíli je nejlepší čas pozvat na podium místního kouzelníka, který před vyhlášením výsledků celé soutěže předvedl několik nepochopitelných triků.

V předvečer přišla chvíle očekávaná všemi soutěžícími, okamžik pravdy kdo byl nejlepší. Úderem 19 30 hodiny se začínají rozdávat ceny vítězům a vyhlašují výsledky. Každý účastník obdržel tričko s logem letošního ročníku a plaketu, která připomíná dnešní slunečný den, to vše v tašce se symbolem Klecanské veteran rallye. Byly vyhodnoceny dvě kategorie auto a moto, do které spadali i ciklisté. Rozdali se všechny ceny které měli pořadatelé připraveny, všichni byli spokojeni i ti kteří měli poruchu dostali k titulu největšího solvíňáka i nezbytnou solvinu.
Pak už přišel na řadu taneční parket a při doprovodu skupiny Zacq Band byli k tanci pozváni všichni přítomní. I v tanci je však nutno si odpočinout, a právě v té chvíli byl po úplném setmění odpálen ohňostroj. Všichni se zatajeným dechem sledovali ohnivé deště, které se snášeli na náměstí. A to už byla poslední kulturní vložka dnešního dne, pak už se jen tančilo až do druhé hodiny ranní, kdy byla celá akce pořadateli ukončena.

Soutěže historických vozidel se zúčastnilo 80 posádek z toho 43 aut, 32 motocyklů a 5 jízdních kol. Nejstarší vozidla byla hned dvě a to motocykly Triumph pana Stočka a A.J.S. pana Střebovského oba z roku 1926. Asi úplně nejstarším vozidlem, které projelo celou trať bylo jízdní kolo pana Petra Zocha, který uváděl rok výroby svého stroje 1918, jenže u těchto vozidel je velice těžké určit stáří bez doložených dokladů. S automobilů byl nejstarší vůz Škoda Laurin Klement 110 vyrobený v roce 1927. Asi je nutno ještě upozornit na nejlépe umístěnou ženu a zároveň vítězku kategorie motocyklů, kterou se na motocyklu M 72 se sidecarem z roku 1952 stala Marie Wohlmuthová. Zároveň se nedá nepřipomenout pořadatelsky nejhezčí auto a zároveň nejlépe umístěný vůz Aero, jímž je Aero 50 Sodomka majitele pana Františka Palandla z VCC Mělník, Který byl oceněn cenou společnosti Aero Vodochody a Aero car clubem Praha. Během celého dne se na klecanském náměstí vystřídalo kolem 2 500 osob.

Každý si našel na akci svůj dobrý den. Snědlo a vypilo se vše co bylo připraveno a všichni se shodli na tom, že XIII. ročník Klecanské veteran rallye se bude konat 13. června 2009.

























































K tomuto článku můžete vložit svůj komentář
Přispívat do diskuze může pouze registrovaný uživatel.

Odpovědět

XII. Klecanská veteran ralye

Vložil: EZtCHojPAHfCnCcV - neregistrovaný - 2009-03-16 15:25:06

3XcolG <a href="http://fdenhkpngcss.com/">fdenhkpngcss</a>, [url=http://zxpswvumfhzw.com/]zxpswvumfhzw[/url], [link=http://cldduklimfww.com/]cldduklimfww[/link], http://pobypffvhdvi.com/


Přihlášení do systému
Uživatelské jméno:

Heslo:

  Registrovat


E-letter

Pokud chcete dostávat pravidelně novinky o dění ve městě Klecany a okolí, zadejte výše Vaší e-mailovou adresu.